America Works biedt individuen, bedrijven en instellingen een aantal specialistische diensten op het kruisvlak van psychologie en bedrijfskunde.

Bedrijfskunde & Psychologie
 

Introductie
AMERICA WORKS is in 2001 opgericht door Sander America (psycholoog en bedrijfskundige) en biedt aan individuen en bedrijven diensten aan op het snijvlak van beide disciplines:

 • psychologisch assessment
 • coaching
 • training en groepscoaching
 • HRM-consultancy

 • AMERICA WORKS is een netwerkbedrijf. Schaalgrootte, continuÔteit van levering, aanvullende expertise en kwaliteitsborging wordt gerealiseerd door middel van allianties met een netwerk van zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige professionals en bedrijven.

  Als klein bedrijf streeft AMERICA WORKS er naar zijn klanten die voordelen te bezorgen die typisch horen bij een klein bedrijf:

 • kwaliteit van dienst: alleen doen waar we heel goed en ervaren in zijn
 • kwaliteit van levering: snelheid, zorgvuldigheid, precies bieden wat gevraagd wordt
 • gunstige voorwaarden, realiseerbaar dankzij zeer beperkte overhead

 • We bestaan alleen en uitsluitend bij de gratie van mond-tot-mond reclame van tevreden klanten. En die zijn er ook.
  Als referentie en aanbeveling kan het overzicht dienen van Sander America's klanten, klik hier.

  Of we nu diensten leveren aan bedrijven of individuen, uiteindelijk wordt altijd gewerkt met individuele mensen. Deze individuele mensen bieden wij altijd een prettige, respectvolle en steunende, maar ook open en eerlijke relatie. Integriteit in deze relatie staat voorop. Waar een dergelijke relatie gerealiseerd wordt, is vervolgens op grond van deskundigheid en ruime ervaring ook de impact mogelijk waar het de klant uiteindelijk om te doen is.


  AMERICA WORKS
  Populierenlaan 21
  2925 CP Krimpen a/d IJssel
  Tel.: 06-20626612


  Persoonlijk profiel
  Sander America
  Sander America (Maastricht, 1952) heeft na het gymnasium B eerst tot het kandidaatsexamen geneeskunde (Leuven) en filosofie (Amsterdam) gestudeerd, is vervolgens afgestudeerd in de psychologie (Amsterdam) en later in de bedrijfskunde (MBA Webster University Leiden - specialisatie HRM). Aanvullend heeft hij post-HBO onderwijs gevolgd in Hogere Bedrijfskunde (IBW), Personeelsmanagement (MDC) en zich via trainingen en opleidingen bekwaamd in Mediation (NIP), NeurolinguÔstisch Programmeren, Hypnose (PMA Berlijn), Stressmanagement, Conflicthantering & Onderhandelen, Beleidskunde, Kwaliteitsmanagement en Projectmanagement. Hij beschikt over de NIP-registraties Psycholoog en Psychodiagnostiek, is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en Master NLP.

  Sander America heeft zestien jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg en psychiatrie, waarbij hij verschillende functies heeft bekleed: uitvoerend psycholoog, coach, supervisor, trainer; als teamleider, project-, interim- en lijnmanager; als strategisch adviseur, kwaliteitsfunctionaris, indicatie-adviseur. In de loop der jaren heeft hij bij meer dan 1000 mensen psychologisch onderzoek gedaan, en honderden mensen gecoached en getraind. Als manager ging zijn belangstelling vooral uit naar HRM, management van professionals, innovatie en kennismanagement. Eerder heeft hij acht jaar aan verschillende universiteiten (UVA, VU, RUU, Oldenburg (D)) gewerkt als onderzoeker en docent (thema: eerst statistiek, onderzoeksmethoden en logica, later in orthopedagogisch kader: training en opvoeding).

  Sander America heeft bestuurlijke ervaring opgedaan in de besturen van een gezondheidszorginstelling, een stichting voor improvisatiemuziek, de sectie gehandicaptenzorg van het NIP, een stichting die Kinderdagverblijven exploiteert (als voorzitter). Hij spreekt engels, duits, frans en roemeens. In zijn vrije tijd houdt hij van lezen, hardlopen, skiŽn, muziek maken (saxofoon, dwarsfluit) en beluisteren en is hij af en aan jeugdhockeycoach.

  Persoonlijke credo's:
 • 'Faut se soigner'. Een mens moet goed voor zichzelf zorgen. Je verdient het en dat houdt het leven aangenaam. Streef ik voor mezelf naar. Breng ik mijn klanten in coaching bij en draag ik zelf in de coaching ook aan bij.
 • 'My voice will go with you'. Met deze geruststellende boodschap begon Amerika's beroemdste hypnotherapeut Milton H. Erickson zijn werk met iedere cliŽnt. In mijn werk met u ga ik echt een relatie met u aan, 'ik ga met u mee'.
 • Ik zie mijzelf als 'Sobere Sander'. Nuchter, degelijk, praktisch, zoek de kern. Goede kwaliteit van dienst, dingen goed doen, geen dingen doen die ik niet kan, planmatig werken, fatsoenlijke prijs. U komt bij mij om een bepaald resultaat te realiseren, daar ga ik voor. Dat resultaat doortastend ook behalen is mijn trots en eer.
 • Brede kijk, plezier, steun, relatie, nuchtere analyse. Ook in softe zaken zoekt u een sparring-partner met een scherp verstand en ervaring.